Het proces

Je meld je aan en dan..

Wanneer je contact opneemt voor een intake dan wordt deze samen met je gepland. Indien gewenst is er een kort telefonisch gesprek vooraf. Deze intake vind normaal gezien binnen 2 weken plaats en duurt 45 minuten.

De intake

De intake is een gesprek met verschillende doelen:

  • Hulpvraag helder krijgen
  • Kennismaken
  • U heeft de gelegenheid vragen te stellen
  • U kan kijken of er een match is (dit wil zeggen dat je graag met de therapeut aan jezelf wil werken)
  • Therapeut/ Coach kan kijken of ze u met uw hulpvraag kan helpen ( in enkele gevallen wordt er advies gedaan elders hulp te krijgen hier kan de coach/therapeut u bij helpen)
  • Indien gewenst een korte kennismaking met drama methodieken

De start

Wanneer na de intake beide partijen hebben besloten te starten wordt er een vervolg afspraak gemaakt. Tijdens de eerste afspraak staat het plan centraal en worden er doelen opgesteld. Dit doen we niet alleen aan bureau maar ook door al oefeningen te gebruiken Vaak is dit een periode waarin klanten veel helderheid krijgen over hun hulpvraag, de een ervaart dit als prettig en voor de ander kan dit erg confronterend zijn of tijdelijk zorgen voor een verergering van de symptomen. Hier maken we samen een inschatting van zodat we goed kunnen bepalen met welke regelmaat we afspraken gaan inplannen.

Therapie of coaching

In het behandelplan wordt opgesteld of er coaching therapie of een combi wordt gegeven. Vaak wordt dit gecombineerd. Bijv. In het geval van trauma is vaak stabiliseren eerst het doel, stabiliseren kan onder coaching vallen. Het werken aan het trauma valt onder therapie, in de meeste gevallen onafhankelijk van de hulpvraag kunnen er terugkom afspraken worden gemaakt onder coaching dit is om terugval te voorkomen.

Het grootste verschil is dat bij coaching vooral de client aan het werk is, bij de therapie kan de therapeut wat meer regie nemen.

Behandeling loopt verder volgens plan, deze wordt in overleg en op maat gemaakt. Dit plan kan tijdens evaluaties aangepast worden. 

Geïntereseerd?

Mail of bel gerust voor meer informatie. Binnen 14 dagen je eerste afspraak.

Email: info@abraco.nl

Telefoon: 0636196920

Bekijk het aanbod